Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"

 • Δημοτικό
 • Δημοτικό
 • Νηπιαγωγείο

  Νηπιαγωγείο "Δελασάλ"

  Εδώ η εκπαίδευση γίνεται παιχνίδι!

  Νηπιαγωγείο
 • Δημοτικό

  Δημοτικό "Δελασάλ"

  Πάθος μας, η εκπαίδευση

  Δημοτικό
 • Γυμνάσιο - Λύκειο

  Γυμνάσιο - Λύκειο "Saint-Paul"

  Γιατί παιδεία δεν είναι μόνο η εκπαίδευση!

  Γυμνάσιο - Λύκειο
 • Δημοτικό

Δηλώνουμε "παρών" στο μέλλον των παιδιών μας!

Το σχολείο μας επενδύει στη συνεργασία των γονέων με τους εκπαιδευτικούς, ώστε να υπάρχει αμφίδρομη ενημέρωση σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση των μαθητών.

Η επικοινωνία μεταξύ των γονέων και των εκπαιδευτικών γίνεται με τους παρακάτω τρόπους:

 • Με συναντήσεις κάθε εβδομάδα στο χώρο του νηπιαγωγείου, σε ημέρες και ώρες που ανακοινώνονται από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
 • Τηλεφωνικά, σε ημέρες και ώρες που ανακοινώνονται από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
 • Για έκτακτες περιπτώσεις, τηλεφωνικά, μέσω της γραμματείας.

Σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες, η ύπαρξη ψυχολόγου - συμβούλου είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εξέλιξη και την προσαρμογή του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον. Έτσι, στο νηπιαγωγείο μας υπηρετεί σχολική ψυχολόγος, στην οποία μπορούν να απευθύνονται γονείς και παιδιά κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου.

Η σχολική ψυχολόγος:

 • βοηθάει τα παιδιά να προσαρμόζονται στο σχολικό περιβάλλον, για να μπορούν να αντιμετωπίζουν τις διάφορες δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν,
 • συμβάλλει στη διαμόρφωση κατάλληλου κλίματος μέσα στον σχολικό χώρο, όπου ενισχύει την ψυχική υγεία των μαθητών,
 • εντοπίζει ποικίλα προβλήματα που έχουν τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία και συμβάλλει στην έγκαιρη αντιμετώπισή τους (άγχος, φόβος αποχωρισμού, ανταγωνιστικές σχέσεις αδερφών και γενικά θέματα που αφορούν στο μεγάλωμα του παιδιού, σε θέματα διαπαιδαγώγησης, συμπεριφοράς κλπ.),
 • συνεργάζεται με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και το διοικητικό προσωπικό, για να αντιμετωπίζονται από κοινού δύσκολες καταστάσεις που είναι δυνατόν να προκύψουν στον χώρο του σχολείου,
 • οργανώνει κύκλο σεμιναρίων για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με θέματα που αφορούν στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και υγεία των παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Στο νηπιαγωγείο «Δελασάλ» επενδύουμε στις σχέσεις σχολείου και οικογένειας, διότι πιστεύουμε ότι η αρμονική συνεργασία μεταξύ τους εξασφαλίζει το πλαίσιο σταθερότητας που είναι απαραίτητο για τη σωστή διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού. Ανταποκρινόμενοι στα ωράρια των γονέων, προσφέρουμε τη δυνατότητα συχνών επαφών μεταξύ νηπιαγωγών και γονέων κατά τη διάρκεια πρωινών ή απογευματινών συναντήσεων. Αν προκύψει κάποιο έκτακτο θέμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τη νηπιαγωγό μέσω της γραμματείας του σχολείου.

connect
Η επικοινωνία με τους γονείς γίνεται επίσης μέσα από την ηλεκτρονική μας σελίδα. Μέσα από το διαδικτυακό τόπο του σχολείου μας, κάθε γονέας με χρήση προσωπικού κωδικού μπορεί να έχει πρόσβαση στο πρόγραμμα των παιδιών, τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μέσω ηλεκτρονικού ημερολογίου, να ενημερώνεται και να βλέπει φωτογραφίες από εκδηλώσεις.

Κάθε μέρα, όλα τα παιδιά σιτίζονται υποχρεωτικά στο σχολείο. Η διαδικασία της σίτισης εμπεριέχει και παιδαγωγικούς στόχους, διότι, μέσα από τη διαδικασία της προετοιμασίας, τα παιδιά μαθαίνουν να τηρούν τους κανόνες υγιεινής, να αυτοεξυπηρετούνται και να συνεργάζονται.

Το σχολείο, σε συνεργασία με επιλεγμένο catering, προσφέρει στους μικρούς μαθητές καθημερινά γεύματα, βασισμένα σε ειδικά σχεδιασμένο διαιτολόγιο για νήπια της συγκεκριμένης ηλικίας. Τα γεύματα είναι παρασκευασμένα από φρέσκα υλικά άριστης ποιότητας. Οι γονείς ενημερώνονται για το μενού κάθε μήνα.

Εκτός από το γεύμα, προσφέρεται δεκατιανό σε όλα τα παιδιά, καθώς και απογευματινό σε όσα μένουν μέχρι το τέλος του διευρυμένου προγράμματος.

Η μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο μπορεί να γίνει από τους ίδιους τους γονείς ή από σχολικά λεωφορεία.

Η πρωινή προσέλευση θα γίνεται από τις 07:30 έως τις 09:00 και η απογευματινή αποχώρηση στις 14:05 ή στις 16:30. Οι γονείς πρέπει να φροντίζουν να φέρνουν και να παίρνουν το παιδί τους από το νηπιαγωγείο σε αυτές τις συγκεκριμένες ώρες.

Τα σχολικά λεωφορεία παραλαμβάνουν και επιστρέφουν τους μαθητές στο σημείο που υποδεικνύουν οι γονείς και σε ώρες που καθορίζονται σε συνεννόηση με το γραφείο κίνησης. Τους μαθητές παραλαμβάνουν από το σχολείο ή από το σχολικό λεωφορείο οι γονείς τους ή άλλα άτομα τα οποία έχουν εξουσιοδοτήσει οι γονείς για αυτό με έγγραφό τους προς το σχολείο. Οποιοδήποτε άλλο άτομο θελήσει εκτάκτως να παραλάβει μαθητή, θα πρέπει να επιδείξει αστυνομική ταυτότητα και να εξασφαλίσει γραπτή εξουσιοδότηση του κηδεμόνα.

Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει,

αλλά μία φωτιά που πρέπει ν'ανάψει

Πλούταρχος

Καλέστε μας

210 9904010