Οι μικροί μας μαθητές του νηπιαγωγείου και της Β’ δημοτικού συμμετείχαν στο πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας στα Γαλλικά, "FLE- moi Lire", που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών.

Διαβάστε περισσότερα...

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ρητορικής - Αντιλογίας του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, η τελική φάση του Διαγωνισμού Εκφραστικής Ανάγνωσης της Δ' δημοτικού.

Διαβάστε περισσότερα...

One La Salle - English Department

Οι μαθητές της Στ' δημοτικού και τα παιδιά της Α' γυμνασίου του Saint Paul αφιέρωσαν ένα μάθημα την ώρα των Αγγλικών τους, για να συζητήσουν για τις αξίες και τις αρχές που έχουν αποκομίσει από το λασαλιανό τους σχολείο. Με γνώμονα τη ζωή του Ι.Β. Δελασαλ και τις διδαχές του, τα παιδιά συζήτησαν και αποτύπωσαν την εμπειρία τους πάνω στις αξίες και τις αρχές του. Μίλησαν, έγραψαν και δημιούργησαν, δίνοντας τη δική τους εικόνα και οπτική. Στο τέλος, έφτιαξαν ένα λεύκωμα με τις αποτυπώσεις και δημιουργίες τους για να τιμήσουν τη γιορτή του Ι.Β. Δελασαλ. Χρόνια πολλά!

Our 6th grade students and the 1st graders of Saint Paul high school dedicated a lesson in their English class to talk about the values and principles they have acquired in their lasallian school. With an eye on the life of Jean Baptist Delasalle and his preaching the students discussed about the values and principles they have acquired throughout the years and gave their own interpretation on a piece of paper. They discussed, they wrote and they created. As a result they made an interactive booklet to gather all their testimonies and creations. Happy Delasalle day!

Μπορείτε να δείτε τη δουλειά τους κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα.

2023 05 17 onelasalle

Διαβάστε περισσότερα...

Με αφορμή τη γιορτή του ιδρυτή των σχολείων μας, Ι.Β. Δελασάλ, τη Δευτέρα, 15 Μαΐου, οι μαθητές όλων των τάξεων είχαν την ευκαιρία, την εβδομάδα που πέρασε, να γνωρίσουν καλύτερα τον Δελασάλ, να μάθουν για τη ζωή του, το έργο, το όραμα του, αλλά και τις αρχές της λασαλιανής παράδοσης και ιστορίας.

Είδαν βίντεο, διάβασαν βιβλία, συμετείχαν σε δράσεις και συζήτησαν με τους δασκάλους τους. Όλα αυτά, όμως, τους γέννησαν νέες απορίες και προβληματισμούς. Έτσι σήμερα, οι μαθητές της Δ', Ε' και Στ' δημοτικού συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων και έθεσαν τις ερωτήσεις τους στους επιμορφωτές μας, την κ. Νατάσα Θεμελή, την κ. Ιωάννα Ρηγούτσου και τον κ. Αντώνη Γρύλλη. Εκείνοι με τη σειρά τους, τους απάντησαν με απλό και κατανοητό τρόπο και τους βοήθησαν να καταλάβουν καλύτερα τις αρχές και την αποστολή της λασαλιανής οικογένειας στην οποία ανήκουν.

2023 05 15 delasalle day

Διαβάστε περισσότερα...

''Η γιορτή της μητέρας έδωσε την αφορμή στους μαθητές και τις μαθήτριες της Β’ δημοτικού να φτιάξουν τις πιο γλυκιές καρτούλες για να ευχαριστήσουν τις μαμάδες τους που πάντα είναι εκεί κρατώντας τους το χέρι.

Διαβάστε περισσότερα...

Στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων σε θέματα που αφορούν στη συμπεριφορά των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, την Δευτέρα, 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, το 3ο Σεμινάριο Ψυχικής Υγείας, με θέμα: «Bullying και θυματοποίηση στο σχολείο: ο ρόλος της οικογένειας».

Διαβάστε περισσότερα...
  • 1
  • 2
Σελίδα 1 από 2

Καλέστε μας

210 9904010