Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης

Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης

21 Μαρτίου 2018 |

Με την ευκαιρία της εαρινής ισημερίας, την Τρίτη, 20 Μαρτίου, στις 12:33 το μεσημέρι, ακριβώς, οι μαθητές των τάξεων Ε' και Στ' με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, συμμετείχαν στη δράση "Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης", η οποία διοργανώθηκε από τα από τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Κω και Θεσπρωτίας, με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας και της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων ΕΚΦΕ (ΠΑΝΕΚΦΕ).

Η συμμετοχή μας στη δράση αυτή, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να υπολογίσουν την περιφέρεια της Γης, επαναλαμβάνοντας το διάσημο πείραμα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, αστρονόμου και φιλοσόφου Ερατοσθένη. Βασικός στόχος της δράσης ήταν η ανάδειξη του πειράματος ως αναπόσπαστου συστατικού της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσα από την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών σε βιωματικές και συνεργατικές δραστηριότητες.

Μπορείτε να βρείτε το σχολείο μας, καθώς και όλα τα σχολεία της Ελλάδας, Κύπρου, Ρουμανίας και Αιγύπτου που συμμετείχαν στη δράση, στον χάρτη που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (https://goo.gl/ahhzGq)