Νέο μέλος στη Λασαλιανή Εκπαιδευτική Κοινότητα της Ελλάδας

Νέο μέλος στη Λασαλιανή Εκπαιδευτική Κοινότητα της Ελλάδας

Εκτύπωση E-mail

Την Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήθηκε, σε κλίμα συγκίνησης και χαράς, η τελετή θεμελίωσης του νέου λασαλιανού γυμνασίου στη Σύρο.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Καθολικός επίσκοπος Σύρου, π. Πέτρος Στεφάνου. Ακολούθησαν χαιρετισμοί του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωροθέου, του Δημάρχου, του προέδρου Φίλων και Αποφοίτων του σχολείου “ο Άγιος Γεώργιος”, του Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, του Frère Μάριου Καπέλλα, ηγούμενου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου και της κ. Κανελλοπούλου, προέδρου του Συμβουλίου της Λασαλιανής Εκπαιδευτικής Αποστολής Ελλάδας.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η προσφώνηση του κ. Ανδρέα Βαμβακάρη, εγγονού του αείμνηστου Μάρκου Βαμβακάρη και γιου του σημαντικού χορηγού, κ. Βασίλη Βαμβακάρη. Η οικογένειά του, ανταποδίδοντας έμπρακτα την αγάπη που έλαβε στο σχολείο των Frères, στον Πειραιά, ενίσχυσε με αξιόλογο ποσό την ανέγερση του νέου εκπαιδευτηρίου.

Όλοι οι Λασαλιανοί της Ελλάδας εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στην οικογένεια Βαμβακάρη για την ευγενική και πολύτιμη χορηγία της. Ευχαριστούμε, επίσης, το Τάγμα των Αδελφών των Χριστιανικών Σχολείων, που χρηματοδοτεί, με δάνειο, το μεγαλύτερο ποσό για την κατασκευή του γυμνασίου.

Ευχόμαστε από καρδιάς το νέο σχολείο να γεμίσει παιδιά, που θα αξιοποιούν τη γνώση και τις αρχές που θα τους παρέχουν άξιοι και εμπνευσμένοι εκπαιδευτικοί. Ακολουθώντας το όραμα του Ιδρυτή μας και απαντώντας σε νέα καλέσματα και προκλήσεις, δημιουργούμε νέες προοπτικές και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα.

Το 2019, συμπληρώνονται 300 χρόνια από τον θάνατο του αγίου Ιωάννη-Βαπτιστή Δελασάλ. Με τη δημιουργία του γυμνασίου στη Σύρο, Frères και Λαϊκοί γιορτάζουμε, λοιπόν, τα 300 χρόνια ζωής, εξέλιξης και επέκτασης του θεάρεστου έργου του Δελασάλ για τη μόρφωση και την αγωγή των παιδιών και των νέων!

 


Καλέστε μας

210 9904010