Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Επιμορφωτική εσπερίδα για την επαγγελματική ανάπτυξη

Επιμορφωτική εσπερίδα για την επαγγελματική ανάπτυξη

13 Ιανουαρίου 2020 |

Το Δημοτικό «Δελασάλ» Αλίμου διοργανώνει, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών του δράσεων, εσπερίδα με θέμα: «Η επαγγελματική εξέλιξη δασκάλων – νηπιαγωγών, χτες, σήμερα, αύριο». 

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, Κυβέλης 19, Άλιμος, Τ.Κ. 174 56 (τηλ. 2109904010) και ώρα 17:00 και 20:30.

2020 01 15 esperida afisa

Το θέμα θα προσεγγίσουν τόσο θεωρητικά όσο και βιογραφικά οι εισηγητές:

  • Ανδρεαδάκης Νίκος, Πανεπιστημιακός (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα ΕΠΑ-ΕΣ)
  • Βαρδάκη Μαρίλυ, Εκπαιδευτική Διευθύντρια Δημοτικού «Δελασάλ»
  • Γιαννέλος Αχιλλέας, δάσκαλος
  • Εγγονόπουλος Θοδωρής, νηπιαγωγός
  • Νίκα Βάσω, Διευθύντρια 6ου Δ.Σ. Μοσχάτου
  • Πασιάς Γιώργος, Πανεπιστημιακός (ΕΚΠΑ, Τμήμα ΦΠΨ)
  • Σαλτερής Νίκος, ε.τ. Σχολικός Σύμβουλος
  • Σαπρίκης Χρίστος, δάσκαλος

Συντονίστρια της εσπερίδας: Καμπούρμαλη Ιωάννα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Π.Ε. 70, 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής.
Υπεύθυνος τεχνικής υποστήριξης: Στεφανίδης Γιώργος, δάσκαλος Δημοτικού «Δελασάλ» .


Σκοπός της εσπερίδας είναι η ανάδειξη όψεων και εξελικτικών διαδρομών του επαγγέλματος των δασκάλων – νηπιαγωγών, σε μια περίοδο κατά την οποία το επάγγελμα αυτό εξελίσσεται γοργά, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις πολλαπλές ανάγκες της εκπαίδευσης και της κοινωνίας, ενώ παράλληλα διέρχεται κρίση σε πολλούς τομείς του, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Μια κρίση που προκύπτει ως αποτέλεσμα των ποικίλων και συχνά αντικρουόμενων αιτημάτων που τίθενται στους λειτουργούς του κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους, αλλά και από την όλο και πιο σύνθετη απαιτητική πραγματικότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία.

Η εσπερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων όλων των βαθμίδων, καθώς και φοιτητές Π.Τ δασκάλων-νηπιαγωγών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σύνδεσμο https://www.eventbrite.com/e/86781725477, από 2 έως 30 Ιανουαρίου 2020. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωσης συμμετοχής, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήσεις στους εισηγητές και να συμμετέχουν στις συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, που θα ακολουθήσουν τους επιμέρους κύκλους των εισηγήσεων.