Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"

 • Δημοτικό
 • Δημοτικό
 • Νηπιαγωγείο

  Νηπιαγωγείο "Δελασάλ"

  Εδώ η εκπαίδευση γίνεται παιχνίδι!

  Νηπιαγωγείο
 • Δημοτικό

  Δημοτικό "Δελασάλ"

  Πάθος μας, η εκπαίδευση

  Δημοτικό
 • Γυμνάσιο - Λύκειο

  Γυμνάσιο - Λύκειο "Saint-Paul"

  Γιατί παιδεία δεν είναι μόνο η εκπαίδευση!

  Γυμνάσιο - Λύκειο
 • Δημοτικό

Δηλώνουμε "παρών" στο μέλλον των παιδιών μας!

Το θεατρικό παιχνίδι είναι ένας ευχάριστος τρόπος έκφρασης και δημιουργίας για τα παιδιά. Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη διαδικασία ανακάλυψης και γνώσης, μέσα από την καλλιέργεια της δημιουργικής φαντασίας. Τα παιδιά, μέσα από τα εργαλεία και τις δυνατότητες του θεάτρου, όπως η μίμηση, η παντομίμα και ο δομημένος ή μη αυτοσχεδιασμός, ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους και βρίσκουν τη δική τους θέση μέσα σε αυτόν. 

Το θεατρικό παιχνίδι απευθύνεται σε μαθητές Α' - Στ' δημοτικού και τα μαθήματα πραγματοποιούνται από επαγγελματία θεατρολόγο.

 THEATER

STAR Επιστροφή στις Απογευματινές Δραστηριότητες

Το cheerleading είναι ένα καινούριο άθλημα για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά πολύ διαδεδομένο παγκοσμίως (10.000.000 αθλητές στον κόσμο). Περιλαμβάνει γυμναστική και χορό (ασκήσεις ευλυγισίας, ενδυνάμωσης, φυσικής κατάστασης και χορογραφίας) και μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως ταλέντου και ικανοτήτων.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές Α' - Στ' δημοτικού και διδάσκονται από αυστηρά επιλεγμένες προπονήτριες, εξειδικευμένες στο cheerleading, με πιστοποίηση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Ομαδικού Αθλητικού Χορού "ΑΜΑΖΟΝΕΣ".

 CHEER

STAR Επιστροφή στις Απογευματινές Δραστηριότητες

O όμιλος Minecraft: Education Edition αποτελείται από μία σειρά projects, που βασίζονται στην μέθοδο Game Based Learning και υλοποιούνται μέσω του Minecraft: Education Edition και του MakeCode. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, οι μαθητές εισάγονται στον κόσμο του προγραμματισμού, της μηχανικής, της τεχνολογίας, των μαθηματικών και των επιστημών (STEM).

MINECRAFT1
Το Minecraft: Education Edition είναι η έκδοση του δημοφιλούς παιχνιδιού Minecraft, ειδικά σχεδιασμένη για την εκπαίδευση. Μέσα από ένα Game Based περιβάλλον οι μαθητές μαθαίνουν να προγραμματίζουν και μελετούν πρόθυμα Μαθηματικά, Ιστορία, Φυσική και πολλά ακόμα μαθήματα. Αναπτύσσουν, επίσης, δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως η επίλυση προβλημάτων, η συνεργατική μάθηση και η δημιουργικότητα Είναι ένα παιχνίδι με αναρίθμητες δυνατότητες εξερεύνησης μέσω της κατασκευής αντικειμένων και της επίτευξης εργασιών, ο εκπαιδευτικός κατευθύνει το παιχνίδι, οι μαθητές χρησιμοποιώντας δομικά στοιχεία, κατανοούν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο κόσμος, όπως τα όργανα του σώματος, οι χημικές αντιδράσεις κ.α., μαθαίνουν να διατυπώνουν αλγόριθμους και να προγραμματίζουν σε ένα οπτικό περιβάλλον. Το Code Builder είναι ένα πρόσθετο πρόγραμμα στο Minecraft: Education Edition που επιτρέπει στους μαθητές να μάθουν προγραμματισμό. Συνδέεται με εργαλεία, όπως το Scratch, Code.org, και το Microsoft MakeCode.

minecraftxbox

Μέσω του Minecraft: Education Edition, οι μαθητές:

 • Εφαρμόζουν την υπολογιστική σκέψη για την επίλυση προβλημάτων.
 • Μαθαίνουν βασικές και σύνθετες εντολές και έννοιες προγραμματισμού.
 • Μαθαίνουν να προγραμματίζουν με block εντολές.
 • Αναπτύσσουν λογικές ακολουθίες με την χρήση επαγωγικής και παραγωγικής συλλογιστικής.
 • Αναπτύσσουν τις δεξιότητες της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης και της συνεργασίας.
 • Ανακαλύπτουν έννοιες της μηχανικής, των κατασκευών και της επιστήμης.
 • Σχεδιάζουν και υλοποιούν σύνθετες κατασκευές μέσω κύβων.
 • Αναπτύσσουν δεξιότητες επικοινωνίας και τεχνολογίας πληροφοριών.
 • Αναζητούν, επεξεργάζονται και παρουσιάζουν πληροφορίες.
 • Αναπτύσσουν τη δεξιότητα του προσανατολισμού και τις έννοιες του τρισδιάστατου χώρου.

 To μάθημα είναι δίωρο, γίνεται μία φορά την εβδομάδα και απευθύνεται σε μαθητές από Γ' έως Στ' δημοτικού.

STAR Επιστροφή στις Απογευματινές Δραστηριότητες

Στο σχολείο μας λειτουργεί ο Δημοσιογραφικός Όμιλος "Β612". Τα παιδιά που συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργούν ενδιαφέροντα άρθρα πάνω σε θέματα που τα ενδιαφέρουν και να χρησιμοποιηούν διαδικτυακά εργαλεία, όπως το PowToon, για δημιουργία εντυπωσιακών βίντεο. Ο Δημοσιογραφικός Όμιλος απευθύνεται σε μαθητές Ε' και Στ΄ δημοτικού.

2205 w046 n004 136b p1 136

 

STAR Επιστροφή στις Απογευματινές Δραστηριότητες

Γενικά, το Robot μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την ανάπτυξη γνωστικών δομών από τα παιδιά.

Η εκπαίδευση με τη Ρομποτική πραγματοποιείται με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών οι οποίοι δουλεύουν σε ομάδες, χρησιμοποιώντας ένα εκπαιδευτικό πακέτο που περιέχει ως εισόδους: επεξεργαστή (μυαλό), αισθητήρες (αισθήσεις) και ως εξόδους: κινητήρες και δομικά στοιχεία για την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Η ενασχόληση με τη Ρομποτική ενέχει δύο ειδών δραστηριότητες: μια κατασκευαστική και μια προγραμματιστική. Ως εργαλεία χρησιμοποιούνται τα πακέτα MINDSTORMS της γνωστής δανέζικης εταιρείας συναρμολογούμενων παιχνιδιών LEGO. Το μάθημα είναι δίωρο και γίνεται μια φορά την εβδομάδα.

Robotics for Kids

 

STAR Επιστροφή στις Απογευματινές Δραστηριότητες

Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει,

αλλά μία φωτιά που πρέπει ν'ανάψει

Πλούταρχος

Καλέστε μας

210 9904010