Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"

 • Δημοτικό
 • Δημοτικό
 • Νηπιαγωγείο

  Νηπιαγωγείο "Δελασάλ"

  Εδώ η εκπαίδευση γίνεται παιχνίδι!

  Νηπιαγωγείο
 • Δημοτικό

  Δημοτικό "Δελασάλ"

  Πάθος μας, η εκπαίδευση

  Δημοτικό
 • Γυμνάσιο - Λύκειο

  Γυμνάσιο - Λύκειο "Saint-Paul"

  Γιατί παιδεία δεν είναι μόνο η εκπαίδευση!

  Γυμνάσιο - Λύκειο
 • Δημοτικό

Δηλώνουμε "παρών" στο μέλλον των παιδιών μας!

Το σχολείο μας, θέλοντας να απελευθερώσει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των μαθητών του, υλοποίησε για τα παιδιά των τάξεων Α΄- Δ΄, ένα εβδομαδιαίο δίωρο εργαστήρι εικαστικών, διάρκειας 4 - 5 εβδομάδων.

Οι μαθητές μας με τους δασκάλους τους στο πλαίσιο του μαθήματος της ευέλικτης ζώνης και με τη συνδρομή της εικαστικού κ. Ευγενίας Μανωλιουδάκη, ασχολήθηκαν με το νερό, με το θέατρο και τη σκηνογραφία, έφτιαξαν επιγραφές, μάσκες, προσωπογραφίες και συγχρόνως εξοικειώθηκαν με τεχνικές και υλικά.

Το σχολείο μας εφαρμόζει πρόγραμμα Ρητορικής – Αντιλογίας για τους μαθητές των τάξεων Δ’-Στ’, με τη συνεργασία της κ. Φωτεινής Εγγλέζου, διδάκτορα Γλωσσολογίας και Πρόεδρο Παιδείας του ρητορικού ομίλου ενηλίκων Τοastmasters Club.

Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να κατανοήσουν βασικές έννοιες της τέχνης του λόγου, να μάθουν τεχνικές πειθούς και να νιώσουν τη δύναμη που έχει ο λόγος τους. Για τον σκοπό αυτό μελετούν κείμενα επιχειρηματολογίας, δουλεύουν πάνω στην οργάνωση των κειμένων τους, παίρνουν χρήσιμες συμβουλές για τον τρόπο παρουσίασης κειμένων και ομαδικής δουλειάς, μαθαίνουν να επιχειρηματολογούν σωστά και να πείθουν.

Τελικό στάδιο του προγράμματος αποτελεί ο Διαγωνισμός Ρητορικής – Αντιλογίας στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές της Δ’ τάξης διαγωνίζονται στην Εκφραστική Ανάγνωση, της Ε’ στην Παραγωγή Αυθόρμητου Λόγου και της Στ’ στους Διττούς Λόγους.

2015-01-28 ritoriki03

Το σχολείο μας ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν σε μαθητικούς διαγωνισμούς, όπως το Ταξίδι με το Βιβλίο, ο Μαθηματικός Διαγωνισμός "Καγκουρό", ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός "Λυσίας", ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας, σε διαγωνισμούς εικαστικών. κ. ά, με σκοπό να αναδείξουν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους και να αποκτήσουν εμπειρίες.

Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει,

αλλά μία φωτιά που πρέπει ν'ανάψει

Πλούταρχος

Καλέστε μας

210 9904010