Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"

 • Δημοτικό
 • Δημοτικό
 • Νηπιαγωγείο

  Νηπιαγωγείο "Δελασάλ"

  Εδώ η εκπαίδευση γίνεται παιχνίδι!

  Νηπιαγωγείο
 • Δημοτικό

  Δημοτικό "Δελασάλ"

  Πάθος μας, η εκπαίδευση

  Δημοτικό
 • Γυμνάσιο - Λύκειο

  Γυμνάσιο - Λύκειο "Saint-Paul"

  Γιατί παιδεία δεν είναι μόνο η εκπαίδευση!

  Γυμνάσιο - Λύκειο
 • Δημοτικό

Δηλώνουμε "παρών" στο μέλλον των παιδιών μας!

Κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής ζώνης το σχολείο μας παρέχει στους μαθητές του μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων. Οι δραστηριότητες αυτές συμπληρώνουν τη βασική εκπαίδευση και αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρίσματα των μαθητών μας.

Από τις 14:30 έως τις 16:30, όσοι μαθητές επιθυμούν, μπορούν να επιλέξουν μία ή περισσότερες από τις πιο κάτω δραστηριότητες:

Δημιουργική Απασχόληση

dimiourgiki aposxolisi
Με την καθοδήγηση και παρακολούθηση των εκπαιδευτικών του σχολείου, οι μαθητές απασχολούνται με δημιουργικό τρόπο και ξεκουράζονται, μέσα από ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα.
 

Μπαλέτο

Ο κλασσικός χορός συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία. Είναι μία δυνατότητα έκφρασης, που τονώνει την αυτοπεποίθηση του ατόμου. Διδάσκει την αυτοπειθαρχία, την καλαισθησία και τη χάρη. Βοηθάει στη σωστή τοποθέτηση του σώματος και αποτελεί ιδανική άσκηση για παιδιά που έχουν πλατυποδία, προβλήματα σκολίωσης ή λόρδωσης.

baleto
Η δραστηριότητα του μπαλέτου έχει κύριο στόχο, μέσα από το παιχνίδι, να διδαχθούν τα παιδιά την πειθαρχία, τη συνεργασία και την ομαδικότητα. Μέσα από απλές και εύκολες ασκήσεις, θα βελτιώσουν τον ρυθμό και την κίνηση και θα εξερευνήσουν τον υπέροχο κόσμο του χορού.

Σκάκι

Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι – άθλημα που απαιτεί συγκέντρωση, υπομονή, φαντασία, προσοχή και σκέψη. Είναι άθλημα (αναγνωρισμένο από την Δ.Ο.Ε.) γιατί, όπως και σε όλα τα άλλα αθλήματα, χρειάζεται προπόνηση, ευγενή άμιλλα και νοητική επεξεργασία. Τα παιδιά που παίζουν σκάκι, αναπτύσσουν τη νοητική ικανότητα, τη συγκέντρωση, την αυτοπεποίθηση, την υπομονή, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και τη δημιουργικότητα. Το σκάκι ψυχαγωγεί και διασκεδάζει.

chess
Όλοι οι μαθητές που συμμετέχουν στο σκάκι έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος είτε σε μαθητικούς αγώνες που διοργανώνονται στο σχολείο είτε σε αγώνες με άλλα ελληνογαλλικά σχολεία. Συμμετέχουν, επίσης, στους σχολικούς μαθητικούς αγώνες που διοργανώνει κάθε χρόνο το Υπουργείο Παιδείας.

Μini Tennis

Στο Μini Tennis χρησιμοποιείται μια πρωτοποριακή μέθοδος διδασκαλίας, για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών, που τα μυεί στην τεχνική του τένις με παιγνιώδη μορφή, κάτω από την επίβλεψη και καθοδήγηση ειδικά εκπαιδευμένου προπονητή.

mini-tennis
Πρόκειται για την πιο διασκεδαστική και πρωτότυπη μέθοδο εκμάθησης τένις, με πολύχρωμο και πλούσιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Παιδικές ρακέτες, χρωματιστά μπαλάκια, όλα προσαρμοσμένα στη δική τους ηλικία, δίνουν το έναυσμα για άσκηση μέσα από το παιχνίδι.

Ποδόσφαιρο

Το παιχνίδι στην ηλικία του Νηπιαγωγείου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής του παιδιού. Αποτελεί μια ουσιαστική λειτουργία στην παιδική ηλικία, επειδή προέρχεται από μια εσωτερική ανάγκη που σπρώχνει το παιδί να ενεργεί, να κινείται και να εκφράζει τη δική του εσωτερική ζωή. Το ποδόσφαιρο, όπως όλα τα παιχνίδια που έχουν κίνηση, αναπτύσσει στα παιδιά τον συντονισμό στις κινήσεις, τη δύναμη, την επιδεξιότητα και δημιουργεί τις συνθήκες, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν πλούσιες κινητικές εμπειρίες.

podosfairo
Τα παιδιά, στη συγκεκριμένη ηλικία, χρησιμοποιούν ως χώρο προπόνησης οποιονδήποτε ελεύθερο χώρο, π.χ. το σπίτι, τον δρόμο, μια μικρή αλάνα, την αυλή του σχολείου κ.ά. Έτσι, τα παιδιά, μέσα από μια παιγνιώδη μορφή διδασκαλίας, αρχίζουν να αποκτούν τις πρώτες εμπειρίες εξοικείωσης με το άθλημα, σε απλές μορφές τεχνικής, όπως είναι το οδήγημα της μπάλας, το σουτ, η πάσα κτλ.

Στο πρόγραμμα των προνηπίων περιλαμβάνονται μία ώρα αγγλικών και μία ώρα γαλλικών την εβδομάδα.

Στο πρόγραμμα των νηπίων περιλαμβάνονται δύο ώρες αγγλικών και δύο ώρες γαλλικών την εβδομάδα.

Τα παιδιά, σε μια ηλικία που απορροφούν εύκολα γνώσεις, αποκτούν γρήγορα και αβίαστα, με τον πιο ευχάριστο τρόπο (μέσα από παιχνίδια, τραγούδια, ζωγραφική, χειροτεχνίες και άλλες δραστηριότητες), ένα πολύ ικανοποιητικό λεξιλόγιο σχετικό πάντα με τα ενδιαφέροντά τους. 

agglikagallika

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων μας παίζουν τα προγράμματα σχεδιασμού και ανάπτυξης δραστηριοτήτων σχετικών με τα Εικαστικά, το Θέατρο, τη Φυσική Αγωγή, τη Μουσικοκινητική Αγωγή και τη Μουσική.

ekfrasi

Η συμμετοχή των παιδιών μας σε δημιουργικές – καλλιτεχνικές – ψυχοκινητικές δραστηριότητες, με την κατάλληλη παιδαγωγική αξιοποίηση, συμβάλλει ουσιαστικά τόσο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους όσο και στην υποστήριξη της μαθησιακής τους προσπάθειας και της συνολικής τους ανάπτυξης.

Μέσα από θεματικές προσεγγίσεις και σχέδια εργασίας τα παιδιά αναπτύσσουν τον προφορικό και τον γραπτό λόγο και έρχονται σε επαφή με βασικές μαθηματικές έννοιες. Συζητούν με τη νηπιαγωγό και τους συμμαθητές τους, εμπλουτίζουν τις γνώσεις και το λεξιλόγιό τους, μαθαίνουν ποιήματα, αινίγματα, γλωσσοδέτες.

glossiki anaptuksi

Κάνουν γλωσσικά παιχνίδια, ενθαρρύνονται να διηγούνται, να περιγράφουν, να διαβάζουν βιβλία, ώστε κατάλληλα προετοιμασμένα να καταστούν ικανά να ανταποκριθούν κατά τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της Α΄ Δημοτικού, κάνοντας το πρώτο μικρό τους βήμα για το μεγάλο, στη συνέχεια, άλμα στο συναρπαστικό ταξίδι της γνώσης.

Ο πιο σημαντικός ρόλος του νηπιαγωγείου είναι να προετοιμάσει τα παιδιά με τον καλύτερο τρόπο για τη μετάβασή τους από τη μικρή κοινωνία της οικογένειας στην ευρύτερη κοινωνία.

sunaisthimatiki anaptuksi

Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τις καθημερινές δραστηριότητες του προγράμματός μας, πώς να αυτοεξυπηρετούνται, να γίνονται ανεξάρτητα, να συνυπάρχουν αρμονικά με συνομηλίκους, να μοιράζονται τα παιχνίδια τους, να συνεργάζονται, να σέβονται κανόνες, να κάνουν φίλους, αλλά και να υπερασπίζονται τον εαυτό τους.

Παίζουν ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, παίρνουν μέρος σε γιορτές και εκπαιδευτικές επισκέψεις, γίνονται υπεύθυνα.

Περισσότερα Άρθρα...

Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει,

αλλά μία φωτιά που πρέπει ν'ανάψει

Πλούταρχος

Καλέστε μας

210 9904010