Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"  -  Νηπιαγωγείο "Δελασάλ"

Την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, οι μαθητές της Ε' τάξης, με την εξαιρετική γιορτή που παρουσίασαν, μας βοήθησαν να τιμήσουμε τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και θύμισαν σε όλους μας πως για την ελευθερία και τη δημοκρατία χρειάζονται αγώνες και θυσίες.

Διαβάστε περισσότερα...

«Ένα ταξίδι χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα». Και χθες, στις εργασίες της ημερίδας που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Αποφοίτων “Saint-Paul”, το ΕΒΕΠ και η Ελληνογαλλική Σχολή “Saint-Paul” με θέμα: «Η ελληνική ναυτιλία προτεραιότητα στον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων μας» αυτό το βήμα έγινε προς την κατεύθυνση της έγκαιρης και κυρίως ορθής ενημέρωσης για τους επαγγελματικούς ορίζοντες που ανοίγει η ναυτιλία για τους νέους. 
Ουσιαστικά μέσα από τις εργασίες της ημερίδας, που έγιναν στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής, επιχειρήθηκε η σύνδεση της εκπαίδευσης με την ναυτιλία μέσα από μία συζήτηση στην οποία τοποθετήθηκαν επώνυμα στελέχη του επιχειρείν στον Πειραιά. Ο καπετάνιος Π. Τσάκος παρομοίασε την ναυτιλία της χώρας με ένα «καρποφόρο δένδρο» για να σημειώσει ότι η δύναμή του εξαρτάται από την «φροντίδα» του έμψυχου δυναμικού που χρειάζεται, καθώς, όπως ανέφερε, το προσεχές διάστημα η ναυτιλία θα απαιτήσει «επιστήμονες ναυτικούς».

Διαβάστε περισσότερα...

Tην Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου, οι μαθητές του προνηπίου επισκέφθηκαν τον Πυροσβεστικό σταθμό Ελληνικού και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με τη διαδικασία κατάσβεσης της φωτιάς.

Διαβάστε περισσότερα...

Καλέστε μας

210 9904010