Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul" - "Δελασάλ"  -  Γυμνάσιο-Λύκειο "Saint-Paul"

Εκδηλώσεις

Για το αρχείο με τις προηγούμενες εκδηλώσεις, παρακαλώ, επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Flickr

Διήμερο Άθλησης-Υγείας-Διατροφής

Η Ελληνογαλλική Σχολή “Saint-Paul”, στο πλαίσιο των εορτασμών, το  2023,  των 130 χρόνων συνεχούς λειτουργίας της στον Πειραιά, οργάνωσε και πραγματοποίησε το Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, ένα διήμερο αφιερωμένο στον Αθλητισμό, την Υγεία και την Διατροφή.

Διαβάστε περισσότερα...

Στα Μονοπάτια του Αγώνα

Η πορεία της ζωής και του έργου του Ι. Καποδίστρια παρουσιάστηκε τη Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021, στην εκδήλωση με τίτλο: "Στα μονοπάτια του Αγώνα". Οι εξαιρετικές παρεμβάσεις των ομιλητών, κ. Χ. Μπαμπούνη, κ. Α. Κούκου και κ. Α. Μπουρλετίδη, διαφώτισαν σημαντικές πτυχές της ζωής του μεγάλου Έλληνα πολιτικού, σε συνδυασμό με την παρουσίαση του ιστορικού ντοκιμαντέρ, που εκπόνησαν μαθητές του Λυκείου της Σχολής μας. Στο ντοκιμαντέρ αυτό, εκτός από το οδοιπορικό στους σημαντικότερους σταθμούς της πολιτικής ζωής του Ι. Καποδίστρια, προβλήθηκαν οι συνεντεύξεις της κ. Μ. Ευθυμίου, του κ. Κ. Κατσαφάδου, κ. Ι. Μετζικώφ και κ. Ε. Βενιζέλου. Αξίζει να σημειωθεί πως ολόκληρο το ιστορικό ντοκιμαντέρ έχει αναρτηθεί στο κανάλι της Σχολής μας στο YouTube. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους την παρακολούθησαν.

#LaSalleGreece #SaintPaul #LaSalleFrance #GreekRevolution #GreekIndependence #200years

Διαβάστε περισσότερα...

Έλληνες Γεννημένοι Ελεύθεροι

Βαδίζοντας προς το τέλος του επετειακού έτους για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η Σχολή μας παρουσίασε τη σπονδυλωτή εκδήλωση «Έλληνες: Γεννημένοι Ελεύθεροι», τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021. Η εκδήλωση αυτή, που τελεί, όπως και όλες οι επετειακές εκδηλώσεις της Σχολής μας, υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», πραγματοποιήθηκε με τη σύμπραξη του θεατρικού ομίλου και της χορωδίας του «Saint-Paul», την αρωγή του ηθοποιού κ. Γ. Δουράτσου, καθώς και με την παρουσίαση συνεντεύξεων της επίκουρης καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Α. Μανδυλαρά, του διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Δ. Σταθακόπουλου, και του ιατρού- συγγραφέα ιστορικής γεωγραφίας, κ. Ι. Μπίρη. Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τους συντελεστές, αλλά και όλους όσοι παρακολούθησαν δια ζώσης ή διαδικτυακά την εκδήλωση αυτή, εκφράζοντας τα θερμά τους συγχαρητήρια!

#200χρόνια #Ελλάδα2021 #Ελλάδα1821

Διαβάστε περισσότερα...

"Φιλαναγνωσία" για τους μαθητές της Γ' Γυμνασίου

Ο Φεβρουάριος αποτελεί παραδοσιακά τον μήνα που είναι αφιερωμένος στη "Φιλαναγνωσία", για τους μαθητές του Γυμνασίου της Σχολής μας! Τη φετινή χρονιά, οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου ξεκίνησαν τις δράσεις Φιλαναγνωσίας, την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, παρουσιάζοντας τις δημιουργικές εργασίες τους στη συγγραφέα, κ. Κωστούλα Τωμαδάκη, σχετικά με το βιβλίο της "Αντίο κορίτσι". Η

Διαβάστε περισσότερα...

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «HACKATHONATHENS 2020- SELMA»

Την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020, δύο ομάδες μαθητών από το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Σχολής μας συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «HACKATHONATHENS 2020- SELMA». Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Υγείας, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα...

Καλέστε μας

210 9904010