Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul" - "Δελασάλ"  -  Γυμνάσιο-Λύκειο "Saint-Paul"

Λέμε την αλήθεια στην εξουσία

Εκτύπωση E-mail

«Λέμε την αλήθεια στην εξουσία»
 Στην ιστοσελίδα περιλαμβάνονται όλες οι δράσεις – εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιήσει οι μαθητές του τμήματος Α2 λυκείου με την υπεύθυνη καθηγήτρια Α. Γεωργατζά:

περιήγηση στην ιστοσελίδα

• Επίσκεψη στη σχολή των Ουρσουλινών και συνάντηση με μαθητές της αντίστοιχης τάξης κατά την οποία έγιναν οι παρακάτω δράσεις: - ανταλλαγή καρτών που έφτιαξαν μόνοι τους οι μαθητές με θέμα την ειρήνη.
- Δημιουργία εικονικού ψηφιακού μουσείου για την έκθεση των καρτών. - Παρουσίαση Power Point που επιμελήθηκαν οι μαθητές με προσωπικότητες που έχουν βραβευθεί με Νομπέλ Ειρήνης.
• Ζωγραφιά από τους μαθητές σε μεγάλο καμβά με θέμα την ελευθερία.
• Σχηματισμός αντιπολεμικού συνθήματος, «No War», με τις σχολικές τσάντες στην αυλή του σχολείου.
• Οργάνωση εκδήλωσης, την Τετάρτη 4 Μαίου 2022, με τίτλο «Μας αφορά όλους» και θέμα την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια ενός πολέμου. Οι μαθητές έδειξαν τις συνεντεύξεις που πήραν από τον βραβευμένο φωτορεπόρτερ κ. Άρη Μεσσήνη και τη δημοσιογράφο του Σκάι, κ. Έλλη Κασόλη από το Κίεβο όπου βρισκόταν. Την εκδήλωση τίμησε ο κ. Πάνος Χριστοδούλου, διευθυντής του Δικτύου για τα δικαιώματα των παιδιών, ο οποίος μετέφερε στους μαθητές την εμπειρία του σε σχέση με τις δυσκολίες ένταξης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα προσφυγόπουλα –κυρίως τα ασυνόδευτα- που έρχονται στην Ελλάδα.


Καλέστε μας

210 9904010