Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"  -  Δημοτικό σχολείο "Δελασάλ"

Αθλητισμός

Αθλητικό πρωινό

Όλοι οι μαθητές του σχολείου μας, κάθε χρόνο, παίρνουν μέρος στο «Αθλητικό Πρωινό», σε ενδοσχολικούς, δηλαδή, αγώνες που πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου για τις τάξεις Γ’-ΣΤ’ και στο ALMA CLUB για το νηπιαγωγείο και τις τάξεις Α’-Β’.

Σκοπός του Αθλητικού Πρωινού είναι τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν, να αθληθούν και να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού.

  • Αθλητικό Πρωινό
  • Αθλητικό Πρωινό
  • Αθλητικό Πρωινό

Όμιλος Σκι Delasalle

Κάθε χρόνο, ο Όμιλος Σκι “Delasalle” διοργανώνει για τους μαθητές των τάξεων Γ΄, Δ’, Ε’ και ΣΤ’, τρεις χειμερινές εξορμήσεις στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

Σκοπός του Ομίλου Σκι, είναι όχι μόνο να δώσει στους μαθητές του την ευκαιρία να γνωρίσουν τα χειμερινά σπορ, αλλά και να συμμετέχουν ενεργά σε όλη τη διαδικασία, ώστε να αποκτήσουν αυτοπειθαρχία, αυτοέλεγχο, θάρρος, υπομονή και επιμονή. Να μάθουν να λειτουργούν ομαδικά, να συνεργάζονται μεταξύ τους, να είναι υπεύθυνοι και ανεξάρτητοι και να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους συμμαθητές τους.

  • Όμιλος Σκι Delasalle
  • Όμιλος Σκι Delasalle
  • Όμιλος Σκι Delasalle

Αγώνες Κολύμβησης Ελληνογαλλικών Σχολείων

Στο πλαίσιο του αθλητικού πνεύματος και της διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των ελληνογαλλικών σχολείων, διοργανώνονται κάθε χρόνο Αγώνες Κολύμβησης μεταξύ των Ελληνογαλλικών Σχολείων της Αθήνας για τους μαθητές των τάξεων Γ’, Δ΄, Ε΄, ΣΤ’ δημοτικού.

Παραδοσιακοί Χοροί

Στο σχολείο μας λειτουργεί Όμιλος Παραδοσιακών Χορών, για αρχάριους και προχωρημένους μαθητές. Οι λαϊκοί, παραδοσιακοί χοροί, μαζί με τη μουσική και το τραγούδι που τους συνοδεύουν, αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι του λαϊκού πολιτισμού και συνάμα την πιο αυθεντική έκφραση της λαϊκής κουλτούρας. Είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία της πολιτισμικής συνέχειας και παράδοσης του ελληνικού λαού. 

Μέσα από τον όμιλο, οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε παραστάσεις και εκδηλώσεις που διοργανώνουν τοπικοί φορείς, όπως π.χ. ο Δήμος Αλίμου.

Φυσική Αγωγή

Σκοπός της Φυσικής Αγωγής στο δημοτικό είναι να βοηθήσει, μέσα από ποικίλες κινητικές και αθλητικές δραστηριότητες, στη σωματική ανάπτυξη των μαθητών και να συμβάλει στην ψυχική και πνευματική τους καλλιέργεια, καθώς και την αρμονική τους ένταξη στην κοινωνία. Η σωματική ανάπτυξη στην ηλικία του δημοτικού περιλαμβάνει, κατά προτεραιότητα, την ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων και, μέσω αυτών, την καλλιέργεια των φυσικών ικανοτήτων.


Οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης και οι μαθητές της Γ ’και Δ’ τάξης, μέσω της ψυχοκινητικής και μουσικοκινητικής αγωγής, των αθλητικών δραστηριοτήτων, των παραδοσιακών κινητικών παιχνιδιών και των παραδοσιακών χορών, αναπτύσσουν τις σωματικές και αντιληπτικές τους ικανότητες και μυούνται στα ομαδικά αθλήματα και στα αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού.


Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης μαθαίνουν τις βασικές δεξιότητες και τακτικές των αθλοπαιδιών. Στη συνέχεια, τις εφαρμόζουν σε τροποποιημένες καταστάσεις παιχνιδιού, έτσι ώστε να διασκεδάσουν και ταυτόχρονα να αποκτήσουν εκείνες τις κινητικές εμπειρίες που θα τους επιτρέψουν να παίξουν, με μεγαλύτερη επιτυχία και ευχαρίστηση, πιο ολοκληρωμένες μορφές παιχνιδιού.


Το μάθημα της Φυσικής Αγωγής διαμορφώνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε οι μαθητές να μπορούν να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής, της έκφρασης, της δημιουργίας και της ικανοποίησης. Τους δίνεται η δυνατότητα, μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα μάθησης, να νιώσουν ότι είναι ικανοί και ότι οι απόψεις τους είναι σεβαστές.

Καλέστε μας

210 9904010