Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"  -  Δημοτικό σχολείο "Δελασάλ"

Φιλανθρωπικές Δράσεις

Το δημοτικό «Δελασάλ» αναπτύσσει δράσεις που ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν τους μαθητές μας στον εθελοντισμό, την κοινωνική δράση και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Μέσα από τις αρχές των λασαλιανών σχολείων οι μαθητές ευαισθητοποιούνται στα προβλήματα της εποχής, προγραμματίζουν φιλανθρωπικές δραστηριότητες και βιώνουν την αίσθηση της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Έτσι κάθε χρόνο:

  • προετοιμάζουμε χριστουγεννιάτικο και πασχαλινό Bazaar. Οι μαθητές μας την ώρα των καλλιτεχνικών φτιάχνουν κατασκευές και διακοσμητικά που διατίθενται σε χαμηλό κόστος για να συγκεντρωθούν χρήματα τα οποία προσφέρονται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και ιδρύματα όπως το Φιλανθρωπικό Σωματείο Κάριτας, το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, ο Σύλλογος Γονέων και Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», κ.ά. Ενισχύσαμε επίσης οικονομικά την ανέγερση λασαλιανού ορφανοτροφείου στην σεισμόπληκτη Αϊτή, στην οποία λειτουργούν ήδη τρία λασαλιανά σχολεία.
  • συγκεντρώνουμε τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια για τους παραπάνω σκοπούς.
  • σε συνεργασία με το Saint-Paul, το Φιλανθρωπικό Σωματείο Κάριτας και το Ασκληπιείο Βούλας, οργανώνουμε πρωινά αιμοδοσίας για όλους τους εκπαιδευτικούς, υπαλλήλους, γονείς και φίλους των σχολείων μας, με στόχο την ενίσχυση συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.
  • λαμβάνουμε μέρος σε προγράμματα εθελοντισμού και ευαισθητοποίησης, όπως: το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και της UNICEF: «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών», με θέμα: «Εμβόλια, φαγητό και σχολεία από τα παιδιά για τα παιδιά...», το πρόγραμμα «JAMBO, καλωσήλθατε στην Κένυα», που πραγματοποιείται από την ACTION AID HELLAS.

Καλέστε μας

210 9904010