Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"  -  Δημοτικό σχολείο "Δελασάλ"

Πληροφορική - Πρόγραμμα Technokids

Η πληροφορική στη σύγχρονη κοινωνία βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις βαθμίδες της καθημερινότητας. Μέσω του υπολογιστή ενημερωνόμαστε, επικοινωνούμε, διασκεδάζουμε, αλλά και εργαζόμαστε. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά μας να μαθαίνουν από μικρή ηλικία και με σωστό τρόπο να χρησιμοποιούν τις δυνατότητες που προσφέρει ο υπολογιστής και ταυτόχρονα να προφυλάσσονται από τους κινδύνους που συνεπάγεται η χρήση του.

pliroforiki1
Το σχολείο μας διαθέτει μία άρτια εξοπλισμένη αίθουσα πληροφορικής, που βοηθάει τους μικρούς μας μαθητές να εξοικειώνονται με την τεχνολογία. Οι μαθητές, μέσα από πολλαπλές δραστηριότητες προετοιμασίας γραφής και ανάγνωσης και καταστάσεις προβληματισμού και αυτενέργειας, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή, τόσο ως ψυχαγωγικό όσο και ως χρηστικό εργαλείο για τις σχολικές τους δραστηριότητες.

Μαθαίνουν να ακολουθούν σωστά τους κανόνες χρήσης του Η/Υ, να εργάζονται ομαδικά και να επικοινωνούν αποτελεσματικά. Από τη σχολική χρονιά 2011 – 2012, το σχολείο μας ξεκίνησε συνεργασία με τα Technokids, έναν διεθνή οργανισμό που διδάσκει σε παιδιά σχολικής ηλικίας τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της τεχνολογίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Technokids είναι ένας συνδυασμός συστημάτων πληροφορικής και διδακτικής μεθοδολογίας, με σκοπό να μετατρέψει τη μάθηση σε μια συγκλονιστική ανακάλυψη, σε ψυχαγωγία και σε ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της γνώσης μέσα από την τεχνολογία. technokids

Το TechnoKids School Computer Curriculum αποτελείται από μία σειρά από τεχνολογικά projects, που βασίζονται στη μέθοδο Project Based Learning. Eίναι μία εναλλακτική προσέγγιση στην εκπαιδευτική διαδικασία του μαθήματος της πληροφορικής, ειδικά σχεδιασμένη για να ικανοποιήσει την ανάγκη για ποιότητα του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς και να εξοικειώσει τους μαθητές με την πληροφορική και να τους προετοιμάσει παράλληλα για τις ανάγκες της ψηφιακής εποχής.

Το σημαντικό όμως στη μέθοδο αυτή είναι η δυναμική του σχεδίου προσέγγισης στη μάθηση. Συγκεκριμένα, ο εκπαιδευτικός ορίζει τον τεχνολογικό στόχο ανάλογα με την ηλικία των μαθητών και στη συνέχεια οι μαθητές επιλέγουν το θέμα, με βάση τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα και ολοκληρώνουν εργασίες που αντανακλούν σε εφαρμογές της πραγματικής ζωής. Ωστόσο, ενώ όλοι τελικά αποκτούν τις ίδιες τεχνολογικές δεξιότητες, ο κάθε μαθητής το κάνει παρακινημένος από τα ατομικά του κίνητρα, τις δικές του εμπειρίες και βιώματα. Με αυτή την προσέγγιση προωθείται η κριτική και δημιουργική ικανότητα του μαθητή και ο υπολογιστής γίνεται πολύτιμο βοηθητικό εργαλείο από τα πρώτα σχολικά του χρόνια!

No images found.

Καλέστε μας

210 9904010