Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"  -  Δημοτικό σχολείο "Δελασάλ"

Πληροφορική - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού - EU Code Week 2023

Πληροφορική - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού - EU Code Week 2023

Εκτύπωση E-mail

Ο κώδικας είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα που απασχολεί ενεργά το μυαλό και έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά. Υποστηρίζει τη δημιουργικότητά τους, τη λογική σκέψη, καθώς και την ικανότητα συγκέντρωσης. Για τον λόγο αυτόν, το σχολείο μας, συμμετείχε και φέτος στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (Europe Code Week) - 8-23 Οκτωβρίου».

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία, που έχει σαν στόχο να κάνει τον προγραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Έτσι, οι μαθητές μας, στην ώρα της Πληροφορικής, τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, μπήκαν στον υπέροχο κόσμο του προγραμματισμού χρησιμοποιώντας διαδικτυακές πλατφόρμες εκμάθησης κώδικα, όπως το "Run Marco" και το "Code Monkey". Τα παιδιά της Ε' και της Στ' δημοτικού δημιούργησαν το πρώτο τους animation, μέσω της γλώσσας προγραμματισμού Scratch, για να μας ευχηθούν "Χαρούμενη Code Week"!

Το σχολείο μας, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα λασαλιανά σχολεία, συμμετείχε στην ομάδα κοινών δράσεων για τη διεκδίκηση πιστοποιητικού αριστείας.

2023 10 23 CODE WEEK

 


Καλέστε μας

210 9904010