Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"  -  Δημοτικό σχολείο "Δελασάλ"

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021

Εκτύπωση E-mail

Κάθε χρόνο, τον Φεβρουάριο, γιορτάζεται η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

Για μία ακόμα χρονιά το σχολείο μας ήταν επίσημος υποστηρικτής της ημέρας αυτής με θέμα: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο!». Έτσι λοιπόν, καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, την ώρα του μαθήματος της Πληροφορικής, διοργανώθηκαν πολλές δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Φέτος, τα μαθήματα αυτά ξεκίνησαν στην αίθουσα της Πληροφορικής… αλλά ολοκληρώθηκαν διαδικτυακά, μέσω των τηλεδιασκέψεων!

Τα παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά βίντεο, να παίξουν κουίζ και παιχνίδια, να εξετάσουν τους κινδύνους που κρύβονται στο διαδίκτυο, να συζητήσουν για διάφορα θέματα που τα απασχολούν, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, αλλά και να ανακαλύψουν τρόπους σωστής χρήσης και προφύλαξής τους στο διαδίκτυο.

Το διαδίκτυο είναι καταπληκτικό εργαλείο. Όμως, όπως όλα τα εργαλεία, πρέπει από πολύ μικρή ηλικία να μάθουμε να τα χρησιμοποιούμε σωστά!

Για περισσότερες πληροφορίες σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, μπορείτε να επισκεφτείτε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου:
www.saferinternet4kids.gr


Καλέστε μας

210 9904010