Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"  -  Δημοτικό σχολείο "Δελασάλ"

«Οργανούληδες: Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την υγιεινή ζωή και τη δωρεά οργάνων» - Γ' τάξη

«Οργανούληδες: Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την υγιεινή ζωή και τη δωρεά οργάνων» - Γ' τάξη

Εκτύπωση E-mail

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μαθητές της Γ' δημοτικού συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Οργανούληδες: Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την υγιεινή ζωή και τη δωρεά οργάνων».

Είναι ένα μοναδικό, καινοτόμο και διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού (ηλικίας 7 έως 11 ετών), που στόχο έχει να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν τα πάντα για την υγεία τους και παράλληλα να ανοίξει τον διάλογο γύρω από τη δωρεά οργάνων μέσα στην οικογένεια. Διοργανώνεται από το ίδρυμα Ωνάση.

Την Τετάρτη, 16 Μαρτίου, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, διαδικτυακά, ένα ενημερωτικό σεμινάριο, σχετικό με το θέμα. Έτσι, έγιναν για λίγο σύνεδροι, άκουσαν σχετικές πληροφορίες, κράτησαν σημειώσεις και ζωγράφισαν ό,τι τους έκανε εντύπωση από αυτήν τη συνάντηση. Έμαθαν για τη λειτουργία των οργάνων και πώς να τα διατηρούν υγιή. Στο τέλος, ενημερώθηκαν για τη μεταμόσχευση των οργάνων και για το πώς μπορεί κάποιος, μέσω αυτής, να βοηθήσει έναν ασθενή. Μια πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συνάντηση που απόλαυσαν μαθητές αλλά και εκπαιδευτικοί.


Καλέστε μας

210 9904010