Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"  -  Δημοτικό σχολείο "Δελασάλ"

H Ώρα του Κώδικα - Hour of Code 2022 - Δ' δημοτικού

H Ώρα του Κώδικα - Hour of Code 2022 - Δ' δημοτικού

Εκτύπωση E-mail

Η «Ώρα του Κώδικα» είναι μια παγκόσμια γιορτή, που διοργανώνεται κάθε χρόνο, από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “code.org”.

Είναι μια εισαγωγή στον προγραμματισμό και αποσκοπεί στο να παροτρύνει τους μαθητές να αποκτήσουν βασικές γνώσεις γύρω από τον κώδικα, με το σύνθημα «Όλοι Μπορούν».

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος ενεργά στην Παγκόσμια «Ώρα του Κώδικα» (5 – 11 Δεκεμβρίου) και σε συνεργασία με την Technokids Hellas & την Microsoft, έφερε τον προγραμματισμό στην τάξη, με το Minecraft: Education Edition! Έτσι, στο μάθημα της Πληροφορικής, όλοι οι μαθητές της Δ' δημοτικού, συνδέθηκαν με το Minecraft: Education Edition και υλοποίησαν μία δραστηριότητα προγραμματισμού!

Μετά το τέλος της δραστηριότητας, κάθε μαθητής παρέλάβε δωρεάν από την Technokids (Minecraft Global Training Partner), το Minecraft: Education Edition Coding Kit που περιέχει προσωπικούς κωδικούς εισόδου στο Minecraft: Education Edition, για δωρεάν είσοδο σε 10 δραστηριότητες, ένα εγχειρίδιο με δραστηριότητες προγραμματισμού και αυτοκόλλητα Minecraft.

Το ταξίδι στον κόσμο του προγραμματισμού μόλις ξεκίνησε!


Καλέστε μας

210 9904010