Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ"  -  Δημοτικό σχολείο "Δελασάλ"

Ο συγγραφέας Χρήστος Δημόπουλος παρουσιάζει το βιβλίο του «Το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας για παιδιά», στους μαθητές της Στ' δημοτικού

 

«Ως χρώµατα των σηµαιών της θάλασσας και της ξηράς
ορίζονται τα εξής: γαλάζιο και λευκό».

Προτού καλά καλά κλείσει ένας χρόνος από το ξεκίνημα της Επανάστασης του 1821 και πολύ πριν η σκλαβωμένη Ελλάδα αποκτήσει επιτέλους και επίσημα την ανεξαρτησία της, το 1830, μια χούφτα Έλληνες πατριώτες, που αντιπροσώπευαν τις επαναστατημένες περιοχές, μαζεύτηκαν σ’ ένα άγνωστο ως τότε χωριό της Αργολίδας. Εκεί, αφού συζήτησαν για ημέρες, έγραψαν και ψήφισαν ένα κείμενο που περιέγραφε τα δικαιώματα των πολιτών αλλά και τους κανόνες λειτουργίας του νέου κράτους, που ξαναγεννιόταν από τις στάχτες του. Το κείμενο εκείνο, που ονομάστηκε «Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος» ήταν το πρώτο Σύνταγμα της πατρίδας μας.

Οι μαθητές της Στ' τάξης, επεξεργάστηκαν με τους δασκάλους τους το βιβλίο «Το Πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας, για παιδιά», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ψυχογιός». Την Τρίτη, 16 Μαρτίου (10:35 – 11:15), συναντήθηκαν, διαδικτυακά, με τον συγγραφέα του βιβλίου, Χρήστο Δημόπουλο, συζήτησαν μαζί του και του έθεσαν τα ερωτήματά τους.

Καλέστε μας

210 9904010