Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul" - "Δελασάλ"  -  Γυμνάσιο-Λύκειο "Saint-Paul"

«Γάλλοι φιλέλληνες αρωγοί στον ελληνικό αγώνα» - Μαραθώνιος ανάγνωσης γαλλικού τμήματος

Μαθητές της Σχολής μας, καθώς και συμμετέχοντες από άλλα σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού περιηγούνται στα μονοπάτια της σκέψης Γάλλων διανοητών, διαβάζοντας αποσπάσματα από το έργο τους. Στόχος της εκδήλωσης είναι, τόσο οι μαθητές όσο και οι προσκεκλημένοι μας να μπορέσουν, μέσα από τη φιλελεύθερη ματιά Γάλλων υποστηρικτών της απελευθέρωσης, να προσεγγίσουν άγνωστες πτυχές της πνευματικής ζωής του τόπου.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης: κ. Προβατά Δέσποινα, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας .

Προσκεκλημένοι της εκδήλωσης: μαθητές της Σχολής των Ουρσουλινών, καθώς και μαθητές του γαλλικού σχολείου “Notre-Dame, Pont-à-Mousson”.

Διάρκεια εκδήλωσης: 3-4ώρες

Η εκδήλωση τελεί υπό την επιστημονική αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

marathonios anagnosis photo

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση

To Σάββατο, 3 Απριλίου 2021, πραγματοποιήθηκε ο 1ος Μαθητικός Μαραθώνιος Ανάγνωσης Γαλλοφωνίας από τον Κλάδο Γαλλικών Σπουδών της Σχολής μας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Patrick Comoy, διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, σύμβουλος συνεργασίας και μορφωτικής δράσης της γαλλικής πρεσβείας, η κ Florence Saint-Ygnan, ακόλουθος συνεργασίας για τη γαλλική γλώσσα και υπεύθυνη αθλητισμού και ο κ. Pierre-Yves Tureillier, ακόλουθος εκπαιδευτικής συνεργασίας.
Την εισήγησή της για τους Γάλλους Φιλέλληνες ως αρωγούς της Ελληνικής Επανάστασης παρουσίασε με εξαιρετικό τρόπο σε όλους τους παρευρισκομένους η κ. Δ. Προβατά, καθηγήτρια Ιστορίας του γαλλικού πολιτισμού, στο τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ.
Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του "Saint-Paul", της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, καθώς και του γαλλικού λασαλιανού σχολείου "Notre Dame La Salle" διάβασαν, στη γαλλική και στην ελληνική γλώσσα, κείμενα γνωστών Γάλλων Φιλελλήνων, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και την ανεκτίμητη προσφορά τους σε αυτή.
Ξεχωριστή στιγμή του Μαραθωνίου αποτέλεσε η ανάγνωση του γνωστού ποιήματος του V. Hugo, "NAVARIN", από τον ίδιο τον κ. P. Comoy !

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες!

 

Καλέστε μας

210 9904010